Dag 25 (6.april 2020):

Dagbladet har klart det kunststykket å kjøpe et bilde av en fotograf som i alle fall lurer avisas journalister trill rundt til å tro at folk klumper seg sammen i Oslo sentrum, men heldigvis ikke minst to fotografer jeg kjenner hvorav den ene skriver en lang og god Facebook-post om hvordan man kan fake et fotografi med en kraftig telelinse slik at det fremstår som at folk står mye tettere enn de i virkeligheten gjør. På bildet kan man blant annet se en jogger som tilsynelatende befinner seg 5 meter bak en mann med en plastpose, mens han i virkeligheten er nesten 50 meter unna. Bra, Dagbladet! VG tar heldigvis saken og bidrar til at Dagbladet får på pukkelen for fake news.
Det er første fridag i påsken for meg og junior, og det er rart å ha en hel mandag til fri disposisjon, men lite å bruke den på, så det blir til at jeg går løs med trimming av en diger Tuja-hekk (50 meter). Jeg tar på meg hørselvern med Dab-radio, men etter ti dørgende, kjedelige minutter med NRK Korona 24/7 hvor nye matematiske selvfølgeligheter presenteres i ulike journalistiske former, får Spotify på mobilen overta i stedet.
På ettermiddagen forteller helseministeren at vi på bakgrunn av de nye smittevernstallene kan si at vi i Norge har kontroll på Koronaviruset, samtidig som fylkesmannen i Oslo gjør sitt for ødelegge dette ved kun å tillate små, søndagsåpne butikker gjennom hele påsken i et område med 700.000 innbyggere. Det bare å gratulere.
Danmark annonserer at de vil gjenåpne skoler og barnehager etter påske, norske lokalpolitikere sier at det samme er uaktuelt, mange svensker i Stockholm fortsetter å gå på barer og puber som ingenting har skjedd, mens det sent på kvelden rapporteres at Boris Johnsen er lagt inn på intensiven. Verden spiller bingo, men ingen aner «hvilke 5 på rad» som gir uttelling.
Kona prater med søsteren sin i London. Vi som er norske, har alltid hatt litt moro av å tenke på den hageflekken på 50-60 kvadratmeter som de har bak huset. Nå er den plutselig gull.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.