Dag 24 (5. april 2020):

Det pågår massive dugnadsauksjoner og kreative påfunn i sosiale medier nå, spesielt innenfor kultur og idrett, og det virker som folk (meg selv inkludert) liker å være med på digitale arrangementer som støtter opp om ting vi i stor grad tar for gitt, men som vi nå skjønner at kjemper en økonomisk kamp på liv og død. Jeg håper og tror oppslutningen blir like god som det kan virke på Facebook, for der er vi tilsynelatende med hele gjengen.
Den obligatoriske familiesøndagsturen ble i dag ganske lang til oss å være og gikk til et lokalt utkikkspunkt. Det er tydelig å se at Koronaen har bidratt til at nye grupper av mennesker kommer seg ut i skogen, ikke bare vi med fjellstøvler og turklær. Så heldige vi er som har så mange flotte naturopplevelser rett i nærheten av der vi bor. Det er ganske bratt der vi går, og jeg tar meg i å tenke på hvor godt jeg ville blitt ivaretatt dersom jeg hadde falt akkurat i dag og havnet på sykehus. Svaret kommer mindre enn en time senere når vi treffer på en nabo som jobber i helsevesenet, og jeg lufter tankene mine for ham. «Det har sjelden vært så god plass på sykehuset som nå,» sier han.
Dagen avsluttes med nyheten om at den britiske statsministeren, han som var en av de tregeste med å innføre koronarestriksjoner for egen befolkning, nå har blitt så dårlig av viruset selv at han har blitt lagt inn på sykehus. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. I England hadde de vel sagt «He had it coming»?

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.