Dag 23 (4. april 2020):

Det begynner å dukke opp stadig flere redde folk på Facebook, selv i Norge. Folk som mener at de tiltakene myndighetene er iverksatt, og som beviselig virker, ikke er gode nok. Noen mener åpenbart at liv som går tapt til koronaviruset, er mye mer verdt enn liv som går tapt på veiene, til kreft og i det hele tatt på alle andre områder hvor vi setter en strek for hvor mye tiltakene kan koste. Og vi kan tydeligvis gjerne sperres inn hele gjengen, som om ikke det vil gi betydelig kostnader, både for samfunnet og for den enkeltes fysiske og psykiske helse. Jeg er veldig glad for at vi har så gode fagmiljøer og avbalanserte politikere i Norge, og at flertallet av oss velger å stole på de avgjørelsene de tar.
Jeg traff for øvrig en tidligere fotballkamerat på butikken i dag. Han kunne fortelle at faren hans som på grunn av demens jevnlig har fått tilbud om avlastning, nå har mistet dette tilbudet og moren hans nå må ta vare på en dement mann døgnet rundt på ubestemt tid fordi man av smittevernshensyn ikke kan ha folk som «kommer og går» på institusjonene. Det er også en trist side ved dette.
Junior har småhostet litt ved et par anledninger i dag. Er ikke bekymret for Korona, men det er uansett en tid hvor det er upraktisk å bli syk, spesielt fordi andre kan finne på å betrakte deg som mer eller mindre spedalsk.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.