Dag 10 (22. mars 2020):

Det er nok en dag med strålende vårvær. Junior og jeg oppsøker den lokale fotballbanen hvor vi tilbringer mer enn to og en halv time. Da vi ankommer, befinner det seg to andre på motsatt side av banen. Flere blir vi aldri. Samme kveld meldes det fra Oslo om altfor store ansamlinger av folk på tilsvarende anlegg i hovedstaden. Håper bare ikke at de nå innfører en eller annen dusteregel som rammer alle bare fordi folk i Oslo bor så tett som de gjør.
En bekjent som er lege kommer plutselig vandrende forbi, og vi slår av en lengre prat. Hun kan fortelle at antall henvendelser til hennes kontor gikk mye ned de siste to dagene før helga. Betyr at det at de strenge smittevernstiltakene faktisk har begynt å virke, eller er dette bare et tilfeldig utslag her ute i provinsen?
I USA melder president Trump på Twitter at han har stor tro på at liv kan berges dersom du tar en kombinasjon av legemidlene Hydroxychloroquine og Azithromycin. Seriøst? Hvilken verden er det vil lever vi? Tenk hva vi nordmenn hadde sagt dersom Erna Solberg hadde gått ut og ment noe om mulig virkning av legemidler? Og som ingen forskere eller andre som kan forventes å offentliggjøre slik informasjon har sagt noe om tidligere? Jeg er målløs.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.