Dag 9 (21. mars 2020):

Kvelden i går ble avsluttet med at junior tok med mini-drona si ut for å leke. Det var ingen god idè. Etter en stund mistet tilsynelatende dronen kontakt med fjernkontrollen og fløy av sted til den falt ned, et eller annet sted i nabolaget. Fordi det var mørkt, utsatte vi letingen til i dag. Siden vi måtte ut å kikke i en del hager, valgte vi av høflighet å ringe på for å spørre om lov. Overraskende mange lukket ikke opp i det hele tatt. Av de som lukket opp, lyste skepsisen lang vei før vi fikk presentert vårt budskap, men etter at vi hadde sagt hva det gjaldt, var alle hjelpsomheten selv, og ble brått veldig snakkesalige. Det virker som mange liker å prate med andre, mer enn normalt.
Kona pratet med søsteren sin som bor i London. Der har virkeligheten kommet ramlende ned med et brak det siste døgnet. Fredag foregikk livet på puben og de fleste andre steder som normalt. I dag ble så mye stengt ned (og det ble også varslet at tiltakene kan komme til å vare et år), at min svigerinne umiddelbart vurderer å si opp butikklokalene hun disponerer. Samtidig ga hun uttrykk for at hun gjerne vil komme til Norge for å følge opp mormor (hennes mor). Det ønsket lar seg nok ikke oppfylle nå.
Utpå ettermiddagen reiste junior, kona og jeg til Verdens Ende før vi skulle besøke mormor. Det ble en flott tur i nydelig vårvær. Svært mange mennesker var ute, men dette er et stort tur-område, så det var ingen utfordring å unngå å komme tett innpå folk.
I Tyskland har de vedtatt en lov som, med unntak av egen familie, forbyr mer enn to mennesker å være sammen samtidig. «Det er så kjedelig nå,» var den klare oppfatningen til utvekslingsstudenten da vi Facetimet henne på kvelden.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.