Dag 7 (19. mars 2020):

En på jobben har laget en lukket gruppe på Facebook hvor vi kan poste «hva vi vil» fra livet på hjemmekontor. Damene viser stort sett fram hvor fint de har det, mens vi menn prøver mest å være morsomme. Det er et morsomt tiltak, og gjør at verden kommer litt tettere på.
Skolen driver fortsatt med det jeg vil kalle «digital innkjøring». Hver morgen har stort sett bestått av 20 barn som ønsker å få lærerens oppmerksomhet på likt gjennom å gjøre abligøyer over en internettlinje. Det er litt slitsomt å være arbeidsnabo til, men det er relativt fort gjort, og det gir et sosialt bidrag man kanskje ikke skal undervurdere. I dag blir det informert om at alt barna gjør blir logget, slik at skolen med det skal kunne lage seg et erfaringsgrunnlag. Foreløpig virker det for meg at lærestoffet som er satt opp for å fylle dagen er mer enn nok. Jeg synes det er fint selv om det er litt utfordrende å forklare junior hva han bør hoppe over og hva ikke.
Antall arbeidsoppgaver som genereres fra kolleger og samarbeidspartnere er fortsatt fallende. Hva skyldes det? Jobber alle mindre og mindre? Det eneste det er klart mer av, er forespørsler om digitale møterom. Men hele samfunnet sliter med trege linjer om dagen. EU ba i dag Netflix om å gå ned på signalkvaliteten for å frigjøre kapasitet i nettet.
På den positive siden føler jeg meg ikke fullt så lei i dag. Årsaken til det er nok at jeg i større grad tillater meg å la tankene fare over på private ting, og da dukker det plutselig opp den ene arbeidsoppgaven etter den andre. Tillot meg å henge opp ei lampe i lunsjpausen i stad. Det ble bra.
Etter middag går kona og jeg en tur i skogen. Det blir en merkelig tur. Ordene sitter liksom fast i munnen. Normalt prater vi om alt som skal skje og har skjedd, med junior, med hverandre, hva vi ser fram til, når vi skal ting. Men nå skal vi ingenting. Bortsett fra å være her. Akkurat som vi var her i går, og dagen før det. Først da vi treffer noen kjente og kommer i prat med dem, løsner samtalen mellom oss to også. Vi får med ett mer å reflektere over og prate om.
På TV går det Debatten for tredje dagen på rad. Igjen har NRK klart det kunststykket å hente inn en person som er veldig god til noe helt annet enn å vite noe om Koronaviruset, til å uttale seg nettopp om Koronaviruset. Hva er det de ønsker å oppnå?

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.