Dag 4 (16. mars 2020):

Utvekslingsstudenten vår reiser hjem. Det blir en tårevåt avskjed før kona kjører henne til Gardermoen. Hva som vil møte henne i Tyskland når hun lander, vet vi ennå ikke. I Bild i går stod det at enkelte delstater har begynt å sette utenlandsreisende i karantene i militærleire. Vi håper sterkt at noe slikt ikke vil skje.
Juniors klasse prøvekjører Microsoft Teams for første gang. Det fungerer sånn passe. 20 barn som gjerne alle vil si noe samtidig, går ikke så bra, men det er smart av skolen å registrere hvem som møter opp og ikke, og det gir et slags sosialt fellesskap. Og det er tross alt fortsatt skole, ikke fri. Plattformen de tenkte å benytte på fredag, er nå oppe og går, men i dag er det alle de andre nett-tjenestene som skole-Norge bruker som ikke tåler belastningen. Det blir elektronisk utdeling av lærerens utvalgte oppgaver i dag også.
Hurra, de har preparert langrennsløypene! Så deilig med et fritidstilbud som «fortsatt virker», og noe å se fram til etter endt arbeidstid.
Utvekslingsstudenten sender en Facetime-hilsen fra stua hjemme i Tyskland utpå kvelden. Lite tyder på at det blir noen karantene for hennes del.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.