Dag 3 (15. mars 2020):

For første gang våkner jeg opp og tenker: Hvem tok jeg på, eller var nær i går? Foruten de jeg bor sammen med, er svaret null. Men hvem har de tatt på? Og hvem andre har tatt på alle matvarene vi kjøpte i går. Jeg er ikke veldig bekymret, men bare det å tenke igjennom alle mulige kontaktpunkter kan teoretisk sett gi uendelig mange svar.
Av hensyn til junior sin hverdag, sender vi en forespørsel til foreldrene til en av kameratene hans for å høre om vi kan avtale et fast opplegg med fysisk aktivitet ute hver ukedag. Dette for å få inn et motiverende og forhåpentligvis positivt avbrekk i den nye hjemmeskole hverdagen. FHI har gitt beskjed om at man helst bør samles maks. 2-3 venner, og da de samme vennene gjennom hele perioden. Heldigvis har de samme syn som oss, og det er bra. Da har i alle fall junior en person å leke med etter at utvekslingsstudenten må dra i morgen.
Dagen består i at kona, utvekslingsstudenten og jeg går en «avskjedstur» langs elva. Junior spiller fotball med «den utvalgte» kameraten. Får håpe ingen av oss blir forkjølet nå. Vi trenger å kunne opprettholde alle de eksterne kontaktene vi har.
På kvelden tar jeg meg en langrennstur. Det er deilig å komme seg ut, men løypenettet trenger en runde med preppemaskinen og det blir vel neppe noe av nå?

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.