Dag 0 (12.mars 2020):

Barna gjetes og sendes på skolen. Det er første dag med hjemmekontor. Som IT-person er pågangen fra kolleger stor. Overraskende mange har begrenset erfaring med å jobbe hjemmefra og det blir fjernstyring av pc’er og mye psykisk støtte over en lav sko.

Utpå dagen kommer meldingen fra regjeringen med tidenes strengeste restriksjoner for alle norske innbyggere siden andre verdenskrig.

Alle kveldsaktiviteter for junior blir avlyst fram til påske. Det gjelder både den lokale fotballklubben og en keeperskole han også går på. Er ikke det litt overilt?
Barna kommer strålende fornøyde hjem, skolen blir stengt. De feirer med å ta en tur i den lokale skibakken samme kveld. De gleder seg, dette blir fint.
Samtidig er antall smittede nå oppe i nesten 800. Er det sånn at vi må passe ekstra på når vi har kontakt med mine syke foreldre som begge er i 80-årene?
Matbutikkene er det bare å holde seg unna. Syke mennesker tror det er opphørssalg på alt som finnes. Det skulle i ettertid vært interessant og visst hvor mange som faktisk ble smittet på butikken denne dagen.
Kona har vært hos frisøren. Hun var aller siste kunde før de måtte stenge dørene på ubestemt tid.
I morgen skal hun og jeg i teatret for å se showet til Pernille Sørensen. På teatrets hjemmeside står det i en oppdatert artikkel at forestillingen vil gå som planlagt i morgen. Ikke lett å tro på.
Min gamle arbeidsgiver, travsporten, sier at de tror de kan få fortsette å arrangere travkjøringer i tiden fremover. Så en gruppe barn skal ikke få samle seg og spille fotball, mens de tror de skal få arrangere stevner med et hundretalls folk og dyr? Hvilken planet befinner de seg på?

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.