Dag -2 (10. mars 2020):

Dagen starter med at viruset nå har smittet 227 personer i Norge. I løpet av kvelden stiger dette tallet til 402, en økning 77% på en dag. Rundt middagsbordet prater barna med stor innlevelse og glede om at «kanskje vi slipper å gå på skolen?». Utover det forløper dagen som normalt. Etter jobb og middag følger jeg junior på fotballtrening, mens det andre barnet, som for øvrig bor hos oss fordi hun er et år i Norge som utvekslingsstudent, tar seg en tur i slalombakken. Selv om det meste er som det pleier, tar jeg meg selv i å droppe å se to av kampene i sluttspillet i Champions League på kvelden. Det er mye mer spennende å følge nyhetssendingene og Debatten hvor det prates om virusets utvikling og hva vi kan forvente i dagene som kommer. Og ikke minst både hva man selv- og Storting og regjering kan- og bør gjøre. Men uansett virker det de sier veldig fjernt for øyeblikket. Samtidig er det bare 5 dager siden jeg selv bagatelliserte en Facebook-venns bekymringer da han sa at han syntes det var litt rart at skifestivalen i Holmenkollen ble avlyst samtidig som kollektivtrafikken kjører som vanlig. Begynner å bli litt mer enig med ham nå, selv om det ikke er noe som bekymrer meg.

Dette innlegget ble publisert i Dagboka. Bokmerk permalenken.